SEO en video optimalisatie via YouTube

Veel bedrijven laten kansen liggen om beter te scoren in Google via video. SEO optimalisatie via Youtube biedt veel mogelijkheden. Het maken van een (korte) video is relatief eenvoudig en kan veel traffic en klantenbinding opleveren.

Video en SEO tips

Het maken van een video kost natuurlijk meer tijd dan het maken van foto’s en deze op twitter of de website plaatsen. Maar met de komst van de iPhone 4 en de HD film mogelijkheid is het wel erg makkelijk geworden zelf films te maken. Een korte film van 2 minuten is al voldoende. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Een instructiefilm over een product
  • Een actueel onderwerp opnemen
  • Een korte persoonlijke uitleg geven voor de camera

Let wel op dat u langzaam met de camera draait. Op een scherm gaat het al gauw te snel. Draai dus langzamer met de camera dan u voor uw gevoel doet en het resultaat zal er goed uitzien. Tip: Houd de camera in landscape mode voor het beste resultaat

Aanmaken YouTube bedrijfsaccount

Maak een YouTube account aan en richt dat op de juiste manier in. Wij kunnen dat ook voor u verzorgen, zodat uw YouTube kanaal er professioneel en herkenbaar uitziet. U krijgt dan een adres met uw eigen naam erin zoals bijvoorbeeld www.youtube.com/careplusnl zoals wij dat voor Care Plus hebben aangemaakt. Het handige is dat u uw bestaande google account of Google apps account kunt koppelen aan uw YouTube account. U heeft dus maar 1 login nodig. Daarmee kunt u de films die u op uw iPhone maakt direct uploaden naar YouTube.

SEO tips voor uploaden naar YouTube

Om goed gevonden te worden op de zoekwoorden die u wenst moet u ervoor zorgen dat:

  • De titel de gewenste zoekwoorden bevat
  • de omschrijving de zoekwoorden bevat in de 1e 2 zinnen en een call2action. Op basis van de titel en omschrijving besluit een bezoeker een film wel of niet te kijken.
  • Neem in de omschrijving altijd een deeplink op naar een pagina op uw website of blog die te maken heeft met het gefilmde onderwerp. Zo stuurt u de bezoeker vanaf YouTube naar uw website. Dat is uiteindelijk uw doel!
  • u de juiste tags of keywords gebruikt

Tot slot is het aan te bevelen om het uploaden via WiFi te doen zodat het filmpje in HD formaat beschikbaar is. Sta altijd comments toe en load de film up naar YouTube. Als u 3 minuten later zoekt op de door u gewenste zoekwoorden zult u waarschijnlijk uw film bij de bovenste zoekresultaten terugvinden.

Voorbeeld case Muskietennet ophangen

Een succesvolle voorbeeldcase is die van Care Plus. Care Plus levert producten waarmee reizigers veilig op reis kunnen zoals Deet, muskietennetten en anti-zonnebrand crème. Voor een aantal producten heeft Care Plus how-to films laten maken omdat uit onderzoek bleek dat veel klanten vragen hebben over het ophangen en bevestigen van een muskietennet. Wij hebben deze films geoptimaliseerd en als u zoekt op muskietennet ophangen ziet u dat de film bij de bovenste zoekresultaten staat.

klikken voor grote versies

Zoekresultaat Care Plus muskietennet ophangen

AdFiliate adviseert u graag bij het opzetten van uw video SEO strategie voor uw bedrijf. Wij kunnen ook samen met onze partner professionele films laten maken. Neem contact met Patrick op voor de mogelijkheden!

Patrick Mulder is online marketeer. Zijn passie ligt bij klanten in de travel branche.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.